top of page
WendyBriggeman_LR_1438.jpg
WendyBriggeman_LR_1214.jpg
WendyBriggeman_LR_1298.jpg
WendyBriggeman_LR_1185.jpg

Wendy Briggeman is geboren op 5 juni 1989 in Rockanje. Na een jaar de vooropleiding aan het CoDArts Conservatorium in Rotterdam te hebben gevolgd begint ze in 2010 haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie waar ze in 2014 succesvol afstudeert. Ze loopt stage bij het Noord Nederlands Toneel in de voorstelling Oresteia in de regie van Gerardjan Rijnders.

Wendy is een muzikale, intuïtieve en fysieke speler met een komische timing. Ze maakt graag multidisciplinair theater op de scheidslijn van muziektheater, komedie en mime. Ze is werkzaam in theater, speelt in films/series, doet regelmatig stemwerk en is zangeres en trompettist in verschillende bands.

Ze heeft veel ervaring in het jeugdtheater, o.a bij de gezelschappen; Maas Theater en Dans, Theatergroep Wie Walvis, Raaf Muziektheater en Tg Playback. Verder speelde ze bij Club Kenau, Stichting Moskou, ProMITHEus en heeft ze meerdere projecten gedaan met REINDIER, een band die theatrale concerten maakt.

 

Op televisie was ze te zien in de series Van God Los, Flikken Maastricht, Moordvrouw, Goede tijden slechte tijden en Het Klokhuis. Ook was ze te zien in de films Loenatik te gek! en De grote Zwaen.
Ze speelde van 2014 t/m 2016 een vast karakter van de TV/ Radio en Online commercials van de PLUS supermarkt.

Seizoen 2023/2024


In de zomer van 2023 speelt ze in Theaterspektakel Fanfare in Giethoorn, een grote muzikale voorstelling op locatie geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra.
Hierna zal ze samen met club Kenau de voorstelling Koning van Haarlem ga
an maken. Een muzikale zomerkomedie samenwerking met de stadsschouwburg van Haarlem. Deze voorstelling zal aan het begin van het nieuwe theaterseizoen een paar weken te zien zijn op het voorplein van de Schouwburg.
Verder zal ze dit seizoen ook nog te zien zijn in de voorstelling Bully Bully van Maas Theater en dans. Deze peuter voorstelling in regie van Rene Geerlings ontving in 2022 de zilveren krekel voor beste jeugdtheater voorstelling van dat jaar.

Untitled_Artwork.JPG
bottom of page